Browsing Thesis - shqip by Title

Browsing Thesis - shqip by Title

Sort by: Order: Results:

 • Dujaka, Aziz; Metaj, Zenel (Kolegji AAB, 2014)
  Sporti i skive është sport shume atraktiv dhe garues. Garat në këtë lëmi realizohen në kushte të veçanta. Kushti kryesor për realizimin e garave me skia është ambienti (shtegu), i cili ka karakteristikat e veçanta. Studimi ...
 • Tomiq, Zoran; Sadiku, Muhamet; Malnar, Dario (Kolegji AAB, 2009)
  Në bazë të aplikacionit për anëtarësim në Bashkimin Evropian, Qeveria e Kroacisë në dy seancat e saj, adoptoi strategjinë për komunikim për të informuar publikun kroat rreth BE-së dhe përgatitjeve për anëtarësim. Implementimi ...
 • Çela, Erlis (Kolegji AAB, 2017)
  Interaktiviteti është një prej termave më të diskutuar në studimet mbi mediet e reja dhe së fundmi edhe mbi median sociale. Një numër i konsiderueshëm i autorëve me qasje pozitive ndaj mediave sociale janë të mendimit se ...
 • Alla, Aida (Kolegji AAB, 2014)
  hpesh herë ndodh që gjatë procesit të mësuarit të një gjuhe të huaj, nxënësit nisen nga rregullat e gjuhës amtare për të formuluar idetë e tyre në gjuhën e huaj, duke mos e marrë parasysh faktin që aspektet gjuhësore ...
 • Jashari-Kajtazi, Teuta (Kolegji AAB, 2014)
  Nuk duhet anashkaluar fakti se pas rënies së “Murit të Berlinit”, ai u bë një lokacion me kritika të ndryshme dhe me serë mundësish në fushën e dizajnit dhe arkitekturës, kryesisht në arkitekturën diplomatike e cila pati ...
 • Miklavič, Klemen (Kolegji AAB, 2009)
  Ky punim mbështetet mbi diskursin bashkëkohor lidhur me reagimin e institucioneve të arsimit të lartë për nevojat e shoqërisë. Ai reflekton mbi paradigmën e ndryshueshme strategjike në fushën e arsimit të lartë brenda ...
 • Çipuri, Ramadan (Kolegji AAB, 2015)
  Vetëcensura përbën një fenomen i cili në mënyra të ndryshme shoqëron jetën profesionale të çdo gazetari. Parë në mënyrën se si ajo ndikon, vetëcensura na shfaqet si diçka “e mirë” dhe “e keqe”. E mirë është kur ndikon në ...
 • Zguri, Rrapo (Kolegji AAB, 2015)
  Studjuesit e konsiderojnë multimedialitetin si një nga tiparet e qenësishme të mediave të reja. Duke bërë dallimin mes “multi-media” dhe “multiple media”, shumica e tyre e shohin multimedialitetin e përdorur në mediat ...
 • Velaj, Olimbi (Kolegji AAB, 2012)
  Balada e murimit është një nga më të vjetrat dhe më të njohurat në folklorin shqiptar. Motivi i saj është sakrifikimi i një gruaje të re në themelet e një kalaje, të një ure, ose të një objekti tjetër të rëndësishëm për ...
 • Pllana, Lulzim (Kolegji AAB, 2008)
  Barometri politik është projekti i parë hulumtues me tematikë politike i inicuar nga Universiteti AAB, më saktësisht nga Qendra për Hulumtimin e Opinionit – QHO. Ky hulumtim i parë eksperimental financohet nga Universiteti ...
 • Pllana, Lulzim (Kolegji AAB, 2009)
  Me shfaqjen e një sistemi multipartiak në Kosovë, politika kosovare përkatësisht partitë apo personalitetet politike marrin orientime të ndryshme, çka bën që krijimi i një projekti të tillë të ndihmojë në vlerësimin e ...
 • Bicaj, Arbërore; Bytyqi, Alberita; Azizi, Tringa; Xhemajli, Arbona (Kolegji AAB, 2018)
  Edukimi parashkollor dhe, në veçanti, edukimi parashkollor i institucionalizuar është shumë i rëndësishëm për fëmijërinë e hershme. Në këtë kontekst, bashkëpunimi me prindërit paraqitet si çështje me rëndësi për cilësinë ...
 • Rexhepi, Baki (Kolegji AAB, 2015)
  Integrimi global ekonomik si proces gjithnjë e më shumë po ka ndikim edhe në politikat nacionale të zhvillimit, ndaj si i tillë është jashtëzakonisht vështir që të kontrollohet me aplikimin e metodave dhe instrumenteve ...
 • Sallova, Donik (Kolegji AAB, 2015)
  Me (ri)shpalljen e pavarësisë së Kosovës më 17 shkurt 2008 dhe themelimin e shtetit kosovar, në opinionin publik filluan të qarkullojnë ide se “meqë u krijua shteti i Kosovës, tani duhet të formohet edhe “kombi kosovar”, ...
 • Zguri, Rrapo (Kolegji AAB, 2014)
  Syri nuk gënjen. Aparatet fotografike bazohen në besnikërinë e syrit. Rrjedhimisht ato nuk gënjejnë (camera never lies – kamera nuk gënjen kurrë). Për vite e dekada me radhë fotografët e medies e kanë pasur si mburojë dhe ...
 • Xhoga, Denisa (Kolegji AAB, 2017)
  Çështjet e mjedisit krijojnë shpesh debate mes qeverisë dhe opozitës, shoqërisë civile dhe bizneseve industriale. Në mes të këtyre 4 aktorëve si arbitër qëndrojnë mediat. Debatet më të mëdha kanë nisur me kërkesën e ...
 • Sallova, Donik (Kolegji AAB, 2017)
  Shpallja e pavarësisë së Kosovës më 17 shkurt 2008 u bazua në të ashtuquajturën “Pako e Ahtisarit”, e cila u përgatit nga i dërguari i Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Marti Ahtisari. Kushtet themelore ...
 • Gashi, Bejtush; Kuçi, Gurakuç (Kolegji AAB, 2018)
  Shekulli i ri me dinamikën e marrëdhënieve ndërkombëtare, ka sfiduar teoritë, siç i quante Popper ‘strikte universale’ dhe nevojën për shpjegime teorike ‘numerike universale’. Shekulli XX ka zhvilluar teoritë e marrëdhënieve ...
 • Mustafa, Saxhide (Kolegji AAB, 2018)
  Qeverisja korporative sipas parimeve e standardeve të ekonomive të tregut të njohura si parimet e Organization of Economic Cooperation and Development (OECD), duhet të sigurojë rritjen e vlerës së aseteve të kompanive. ...

Search DSpace


Browse

My Account