Programacion “gjeneralist” apo “uniformist”

Show simple item record

dc.contributor.author Lila, Jolanda
dc.date.accessioned 2017-03-06T08:34:49Z
dc.date.available 2017-03-06T08:34:49Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.issn 978-9928-4345-1-7
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/355
dc.description.abstract Kjo kumtesë ka për qëllim të nxjerrë në pah disa nga tiparet kryesore që përbëjnë aspektin programor në radiot shqiptare. Radiot lokale po përballen me një sërë sfidash, të cilat reflektohen drejtpërsëdrejti edhe në cilësinë e materialeve që dalin në transmetim. Puna me stafe të reduktuara ndikon që prodhimet të bazohen më shumë në materiale të gatshme të marra nga interneti, kryesisht në play-lista muzikore, sesa nga ideimi i programeve dhe puna konkrete në terren. Gjithashtu, edhe në rastet kur ka programacion, struktura dhe përmbajtja e programeve që emetohen i falet më shumë spontanitetit, sesa strategjive që ndërtohen mbi bazën e nevojave të tregut, që përftohen nga studimet dhe anketat. Kjo reflektohet në disa aspekte, të cilat do të shtjellohen në këtë kumtesë. Në vëmendje të kumtesës sonë do të kemi radiot lokale që operojnë në Tiranë. Siç dihet, mes 71 operatorësh radiofonikë që ushtrojnë aktivitetin e tyre emetues në Shqipëri, 65 prej tyre janë subjekte audio vendore. Sa i përgjigjet licenca e tyre nevojave të komunitetit dhe sa arrijnë këto media të mbulojnë me programacion të dedikuar për zonat e tyre të mbulimit? A është sot radio gjeneraliste, apo uniformiste, ku të gjithë bëjnë thuajse të njëjtën gjë? Rast studimor do të merren një sërë radiosh lokale në Tiranë, duke paraqitur edhe statistika e të dhëna që lidhen me veprimtarinë e tyre programore. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject radio en_US
dc.subject programacion en_US
dc.subject dëgjueshmëri en_US
dc.title Programacion “gjeneralist” apo “uniformist” en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account