Problematikat e transmetimit si mungesë e financimeve në televizionet lokale në qytetin e Gjirokastrës

Show simple item record

dc.contributor.author Bega, Aurora
dc.date.accessioned 2017-03-06T08:32:17Z
dc.date.available 2017-03-06T08:32:17Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.issn 978-9928-4345-1-7
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/354
dc.description.abstract Prezantim Posteri Në kushtet e dixhitalizimit të mediave në Shqipëri dhe zhvillimit të vrullshëm të medias sociale, si një medium i rëndësishëm qe po zëvendëson median tradicionale, duket se mediat lokale kanë mbetur disi në hije. Qyteti i Gjirokastrës mbulohet nga tre televizione kryesore: televizion publik lokal TVGJ, dhe dy televizione lokale Alpo dhe Channel 7 të cilat prodhojnë lajme për të gjithë zonën dhe rrethinat e saj. Këto televizione kanë si burim të ardhurash vetëm reklamat dhe të ardhurat e realizuara janë të pamjaftueshme për të pasur staf të plotë dhe te kualifikuar si edhe mundësi për të prodhuar emisione cilësore që i diferencojnë nga njëra-tjetra dhe i afrojnë më afër televizioneve kombëtare. Një tjetër problematikë e televizione lokale në qytetin e Gjirokastrës është formimi akademik i stafit që punon në këto media. Pjesa me e madhe e gazetarëve dhe stafit teknik nuk kanë studiuar në fushat që përkojnë me pozicionin e tyre të punës çka cenon profesionalizmin e tyre. Ky punim synon të mbledh të dhëna në tre televizionet lokale duke sjellë kështu një paraqitje të plotë të problemeve të financimit, prodhimit mediatik dhe statusit profesional të gazetarit në televizionet lokale të qytetit te Gjirokastrës. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject media lokale en_US
dc.subject transmetim en_US
dc.subject kapacitete fizike en_US
dc.subject financim en_US
dc.subject gazetar lokal en_US
dc.title Problematikat e transmetimit si mungesë e financimeve në televizionet lokale në qytetin e Gjirokastrës en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account