Imazhi i vendit, aktorët e komunikimit dhe shkëmbimet arsimore

Show simple item record

dc.contributor.author Saliu, Hasan
dc.date.accessioned 2017-03-03T13:16:25Z
dc.date.available 2017-03-03T13:16:25Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.issn 1848-4298
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/188
dc.description.abstract Aksi kryesor teorik i punimit do të përqendrohet në shpjegimin e nocioneve të cilat janë sot të pranishme në diskursin për rritjen e imazhit të një vendi, si diplomacia publike, diplomacia masive, soft-power, marrëdhëniet publike ndërkombëtare etj. Ndërsa, aksi empirik do të kërkojë të identifikojë dhe përshkruajë një segment të aktorëve kryesorë komunikues të cilët marrin pjesë në komunikimet me publikët e huaj, për të analizuar përkushtimin që kanë institucionet e vendit për këtë dimension të komunikimit me publikët e huaj dhe ngritjes së imazhit të vendit. Hipoteza që ngrihet këtu është nëse vendet e vogla, si Kosova, mund të ndikojnë në rritjen e imazhit të saj në botë, mundësitë dhe vështirësitë konkrete dhe ndaj kujt duhet të drejtohen fushatat e Kosovës për informimin dhe ndikimin e publikëve të jashtëm, në sferën e shkëmbimeve studentore. Për shkak aktiviteteve të zbehta në këtë drejtim dhe pranisë së institucioneve të tjera arsimore në Kosovë, dëshmohet se vendi është kryesisht konsumues i diplomacisë së huaj publike e kulturore, pa strategji për ta shtrirë këtë në vendet e huaja me qëllim të rritjes së imazhit dhe reputacionit të saj en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject imazh i jashtëm i vendit en_US
dc.subject soft-power en_US
dc.subject arsim en_US
dc.subject studentë të huaj en_US
dc.subject politika arsimore en_US
dc.subject Kosovë en_US
dc.title Imazhi i vendit, aktorët e komunikimit dhe shkëmbimet arsimore en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account