Kontinuiteti iliro-arbëror në arealin e Kosovës

Show simple item record

dc.contributor.author Drançolli, Jahja
dc.date.accessioned 2017-03-03T08:10:00Z
dc.date.available 2017-03-03T08:10:00Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.issn 1848-4298
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/139
dc.description.abstract Në studim shqyrtohet çështja e kontinuitetit iliro-arbëror në arealin e Kosovës, problem shkencor ky i cili, për shkaqe të politikës ditore, është instrumentalizuar skajshmërisht deri në ditët e sotme. Politizimi i historisë së lashtë të Kosovës zë fill me Krizën Lindore, kohë kjo kur zunë fill të hartoheshin programet e agresionit serbomadh për Ballkanin. Këto programe të inspiruar nga historia extrashkencore e veshur me mite, legjenda dhe këngë popullore, shprehnin aspiratat serbe për të kërkuar djepin e tyre në Kosovë, Vojvodinë, Kroaci, Dalmaci, Bosnje e Hercegovinë dhe Mal të Zi. Programet e këtilla të mbështetura në historinë e instrumentalizuar, janë përkrahur gjithherë fuqimisht nga qarqet politike me rastin e kthesave të mëdha historike, që kanë përfshirë Ballkanin. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject Dardania dhe dardanët në antikitet en_US
dc.subject arbrit dhe Kosova gjatë mesjetës en_US
dc.subject koncepte këto gjeopolitike en_US
dc.subject etnike en_US
dc.subject religjioze dhe kulturore en_US
dc.subject të cilat janë të njohura në burime të kohës të pasuara sipas zhvillimit kronologjik en_US
dc.title Kontinuiteti iliro-arbëror në arealin e Kosovës en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account