Çështjet e mjedisit mes qeverisë dhe opozitës, biznesit dhe shoqërisë civile

Show simple item record

dc.contributor.author Xhoga, Denisa
dc.date.accessioned 2017-05-24T11:32:14Z
dc.date.available 2017-05-24T11:32:14Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.issn 1848-4298
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/1063
dc.description.abstract Çështjet e mjedisit krijojnë shpesh debate mes qeverisë dhe opozitës, shoqërisë civile dhe bizneseve industriale. Në mes të këtyre 4 aktorëve si arbitër qëndrojnë mediat. Debatet më të mëdha kanë nisur me kërkesën e bizneseve, p.sh për të ndërtuar pranë Liqenit Artificial, për importimin e mbetjeve nga Evropa, me kërkesën qeveritare për importin e armëve kimike, etj. Debate që hapen dhe rihapen herë pas here me përpjekjen për të gjetur terren social për miratim. Skenarët janë gjithnjë të njëjta: biznesi dhe aktorët industrial e cytin forcën politike në pushtetet, që të ndërmarrë iniciativa ligjore. Këto bëhen publike përmes mediave, të cilat i botojnë me nuhatjen që po krijon një debat dhe po thith audiencë. Mediat e të gjitha formave, klasike, offline dhe online bëhen arena e “luftës”. Pas publikimit në media të iniciativës qeveritare ngrihet shoqëria civile, shembujt e 5 viteve të fundit kanë treguar se si “shoqëria civile”, por dhe qytetarë të thjeshtë janë organizuar në protesta nëpërmjet thirrjeve të bëra online, nga aktorët e shoqërisë civile. Mediat online, rrjetet sociale dhe blogjet kanë shërbyer si mjete organizimi të aksionit të protestave, të përkrahura dhe në ndonjë rast edhe të nxitura nga opozita. “Kjo është dinamika e Komunikimit Masiv”, shpjeguar nga Joseph Dominic. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject Mjedis en_US
dc.subject informacion en_US
dc.subject marketing en_US
dc.subject marrëdhënie me publikun en_US
dc.subject aktorë en_US
dc.title Çështjet e mjedisit mes qeverisë dhe opozitës, biznesit dhe shoqërisë civile en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account