Ndikimi i medias lokale në perceptimin e shoqërisë shqiptare për refugjatët dhe krizën

Show simple item record

dc.contributor.author Likaj - Shaqiri, Matilda
dc.date.accessioned 2017-03-06T08:37:25Z
dc.date.available 2017-03-06T08:37:25Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.issn 978-9928-4345-1-7
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/356
dc.description.abstract Në dy vitet e fundit, rrymat emigratore refugjate dhe kriza e vendeve pritëse evropiane është një temë e nxehtë sa politike aq dhe mediatike. Normalisht, media duhet të jetë transparente në paraqitjen e lajmeve rreth politikbërjes, kushteve të pranimit dhe problematikave që ky fenomen sjell. Për shkaqe të ndryshme të cilat mund të jenë shumë të diskutueshëm, aktualisht mediat evropiane paraqesin lajme tepër telegrafike statistikore ose stereotipa të problematikave që refugjatë mund të formojnë. Mediat lokale shqiptare (të cilat marrin si shembull mediat evropiane), i paraqesin lajmet në të njëjtën mënyrë si ato evropiane. Këto lajme influencojnë mendimin e publikut, për të qëndruar indiferent ndaj fenomenit të refugjatëve prej vendeve të lindjes së mesme. Në këtë studim analizohet shkurtimishttrajtimi i fenomenit të refugjatëve prej lindjes së mesme dhe kriza e emërtuar prej vendeve evropiane, në mediat lokale dhe ndikimi i tyre në shoqërinë shqiptare. Në vijim të studimit gjenden diskutime rreth përcaktimit të termit emigrant dhe refugjatë, si dhe analizimi i rolit të medias në prezantimin e këtij fenomeni në ditët e sotme. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject media lokale en_US
dc.subject refugjatët en_US
dc.subject emigrantët en_US
dc.subject kriza en_US
dc.subject lindja e mesme en_US
dc.title Ndikimi i medias lokale në perceptimin e shoqërisë shqiptare për refugjatët dhe krizën en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account