Televizioni dhe ekranizimi i veprës letrare për televizion

Show simple item record

dc.contributor.author Doko, Mimoza
dc.contributor.author Abrashi, Gazmend
dc.date.accessioned 2017-03-03T14:06:07Z
dc.date.available 2017-03-03T14:06:07Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.issn 1848-4298
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/223
dc.description.abstract elevizioni sot është bërë një nga mjetet më të fuqishme të komunikimit masiv, është bërë një nevojë e përditshme e njeriut të shekullit tonë. Ai ndikon në mënyrë direkte në edukimin, formimin etik dhe estetik të njeriut. Si zbulim teknik i shekullit të kaluar mund të renditet ndër më të rëndësishmit. Avantazhet e televizionit në krahasim me radion dhe gazetën janë se ai ndikon tek shikuesit më fuqishëm për vetë faktin se është një mjet komunikues vizivo−auditiv. Avantazhet e tij në krahasim me filmin dhe teatrin janë se ai në ndryshim nga to i shkon shikuesit në shtëpi dhe si i tillë në kushtet e sotme dhe akoma më tepër në perspektivë, ka një numër shikuesish shumë më tepër se sa kinemaja dhe teatri të marra së bashku. Në televizion jo çdo gjë që transmetohet ka lidhje me veprën artistike. Lajmet, bisedat shkencore e politike, informacionet, nuk kanë asgjë të përbashkët me artin televiziv. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject kinema en_US
dc.subject ekranizim en_US
dc.subject vepër letrare en_US
dc.subject autor en_US
dc.subject arte televizive en_US
dc.title Televizioni dhe ekranizimi i veprës letrare për televizion en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account