Pengmarrja e lajmit (newsjacking) - teori konspirative apo taktikë për konsumin e mediave ndërkombëtare, Krimeja dhe Kosova

Show simple item record

dc.contributor.author Londo, Eva
dc.date.accessioned 2017-05-24T11:56:15Z
dc.date.available 2017-05-24T11:56:15Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.issn 1848-4298
dc.identifier.uri https://dspace.aab-edu.net/handle/123456789/1069
dc.description.abstract Në mars të vitit 2014-të, kur mediat ndërkombëtare po reagonin dhe kundërshtonin ndërhyrjen ushtarake të ushtrisë ruse në territorin e Ukrainës, në provincën e Krimesë, një deklaratë e fuqishme e presidentit rus Vladimir Putin ndryshoi mbulimin mediatik të ngjarjes. Ai deklaroi se “Krimeja është Kosovë” dhe se aneksimi i Krimesë nga Ukraina është i ngjashëm me aneksimin e Kosovës nga Serbia dhe çdo argument tjetër është veçse një përpjekje për të thyer rregullat që perëndimi aplikoi në rastin e Kosovës. Kjo deklaratë i dha startin një lufte mediatike që nuk ishte parë ndonjëherë më parë, duke hequr vëmendjen e opinionit publik nga ngjarja e vërtetë dhe duke ushqyer një lloj konspiracioni informativ që kalonte përtej kanaleve diplomatike. Ky punim do të bëjë një analizë të thelluar të mënyrës se si politika e jashtme përdor teknika të marrëdhënieve me publikun për të qenë e pranishme në mediat globale. Nga ana tjetër, punimi do të bëjë një analizë të mënyrës se si mediat bëhen subjekt i teorive konspirative të shteteve në marrëdhëniet ndërkombëtare en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Kolegji AAB en_US
dc.subject newsjacking en_US
dc.subject Kosova en_US
dc.subject Krimeja en_US
dc.subject luftë mediatike en_US
dc.subject Putin en_US
dc.title Pengmarrja e lajmit (newsjacking) - teori konspirative apo taktikë për konsumin e mediave ndërkombëtare, Krimeja dhe Kosova en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account